Justin Kluivert steekt liefde voor Ajax niet onder stoelen of banken

Voormalig Ajax-aanvaller staat open voor terugkeer: 'Tuurlijk, is toch prachtig?'

25 augustus om 09:12
Laatste update: 25 augustus om 12:21

Justin Kluivert heeft een terugkeer naar Ajax in zijn hoofd. De Nederlander kende lastige periodes in het buitenland, maar lijkt inmiddels zijn plek te hebben gevonden bij het Engelse Bournemouth. In de toekomst zou hij echter graag nog een keer in Amsterdam neerstrijken.

"Tuurlijk. Dat is toch prachtig?", antwoordt Kluivert aan het YouTube-kanaal DAY1 als hem gevraagd wordt naar een eventuele terugkeer bij Ajax. "Als mensen aan mij vragen welke club ik support, zou ik altijd Ajax zeggen. Ik ben ook opgegroeid in de stad, dus wat is er mooier dan dat?"

In 2018 liet Kluivert Ajax achter zich voor een stap naar AS Roma, dat ruim zeventien miljoen euro voor hem betaalde. De tweevoudig international van het Nederlands elftal had het echter zwaar tijdens zijn eerste avontuur in het buitenland. "Roma was gewoon geen match. Iedereen roept nu dat ik te vroeg ben weggegaan, maar je weet nooit wat er was gebeurd."

"Bij Ajax houdt iedereen van je", legt Kluivert het verschil uit. "Je zit echt op een roze wolk. In één keer ga je dan naar het buitenland en dan vraagt iedereen zich af of ik er wel klaar voor was. Er kwam een enorme druk op mij."

Na uitleenbeurten aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia streek Kluivert vorige zomer definitief neer bij Bournemouth. In de Premier League speelde de aanvaller zich weer in de kijker bij bondscoach Ronald Koeman, die hem afgelopen maand opnam in de nieuwste voorselectie van Oranje.