Manchester United verliest van Brighton

Onfortuinlijk moment Zirkzee en doelpunt in extremis: United en Ten Hag onderuit

24 augustus om 15:26

Manchester United heeft in zijn tweede Premier League-wedstrijd van het seizoen voor het eerst puntenverlies geleden. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion liep de ploeg van manager Erik ten Hag diep in de blessuretijd tegen een 2-1 nederlaag aan.

Zonder Mats Wieffer en Bart Verbruggen, maar mét Joël Veltman en Jan-Paul van Hecke nam Brighton het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen Manchester United. Bij de uitploeg ruimde Erik ten Hag wederom een plek in de basiself in voor Noussair Mazraoui. Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee begonnen beiden vanaf de bank, maar zouden na rust binnen de lijnen komen.

Aan de zuidkust van Engeland werd het een povere eerste helft van United-zijde. Onder barre weersomstandigheden kon de ploeg van Ten Hag de overwinning uit speelronde 1 geen goed gevolg geven. Het was nota bene Danny Welbeck die zijn oude ploeg pijn deed, door tien minuten voor rust de 1-0 binnen te werken.

United kwam goed uit de kleedkamer. De ploeg van Ten Hag begon meer te voetballen, wat op het uur resulteerde in de terechte gelijkmaker. Amad Diallo werd uitstekend bediend door Mazraoui en schoot met enig fortuin binnen. Even daarvoor waren de bezoekers nog wel goed weggekomen, toen Diogo Dalot een inzet van James Milner van de lijn haalde.

Het leek erop dat United de wedstrijd helemaal kantelde. Na de 1-1 van Diallo tekende invaller Alejandro Garnacho voor de voorsprong van United. Althans, dat dacht hij. De VAR liet zijn licht over het doelpunt schijnen en concludeerde dat Zirkzee de bal voor de lijn in buitenspelpositie raakte. Er waren in de slotfase nog kansen voor United, maar het was Brighton dat diep in de blessuretijd toesloeg.

In de vijfde minuut van de blessuretijd kon João Pedro volledig vrij raak koppen. Daarmee had Brighton de zege binnen. United slaagt er niet in om de goede seizoensstart, waarin er met 1-0 werd gewonnen van Fulham, een vervolg te geven.