Klopp complimenteus over Ajax en Henderson

Klopp: 'Vond Ajax altijd al mooie club, vroeger waren ze groot, groot, groot'

24 augustus om 11:18

Jürgen Klopp gunt Jordan Henderson en Ajax het allerbeste. De Duitse oefenmeester noemt Henderson 'één van de belangrijkste spelers' met wie hij werkte, terwijl hij ook een zwak heeft voor Ajax.

In gesprek met ESPN wordt de momenteel clubloze Klopp gevraagd naar Henderson, met wie hij jarenlang samenwerkte bij Liverpool. "Henderson was een van de belangrijkste spelers die ik gecoacht heb", steekt de Duitser van wal. "Hij is een fantastische jongen en een superindrukwekkende leider. Echt een topspeler. Ik hoop dat hij het goed doet bij Ajax."

"Ik vind de Eredivisie zeker niet zwak. En als Ajax speelt en ze niet winnen, dan steken jullie je mening niet onder stoelen of banken, om het zacht uit te drukken", lacht Klopp. "Soms moet je mensen eraan herinneren: het is maar voetbal."

Vervolgens heeft Klopp het nog even over Henderson en Ajax. "Maar ik ben erg blij, ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft. Ik heb Ajax altijd al een mooie club gevonden, als kind al. Misschien niet als kind, maar wel in mijn tienerjaren. Toen was Ajax groot, groot, groot."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!