Van der Gijp geniet van Ajax

Van der Gijp prijst Ajax: 'Beste wedstrijd van de afgelopen anderhalf jaar'

24 augustus om 06:30
Laatste update: 24 augustus om 06:30

Het Ajax dat donderdagavond met 1-4 won bij Jagiellonia Bialystok, heeft indruk gemaakt op René van der Gijp. De analist noemt het de beste wedstrijd van de Amsterdammers in een lange tijd. 

Ajax zette donderdagavond in Bialystok een grote stap richting de hoofdfase van het Europa League-toernooi. Waar het tegen Panathinaikos een zenuwslopende strafschoppenreeks nodig had, werd Jagiellonia overtuigend verslagen. "Ik vind het altijd te makkelijk om te zeggen dat de tegenstander er geen reet van kan. NAC kon er ook geen reet van", begint Van der Gijp vrijdagavond bij Vandaag Inside. 

"Ajax speelde de bal lekker rond, ze hadden weinig balverlies en veel beweging", aldus de voormalig aanvaller, die zich niet kan heugen dat Ajax in de recente geschiedenis dergelijk voetbal speelde. "Het was misschien wel de beste wedstrijd van de afgelopen anderhalf jaar. Je zag ook weer wat plezier terug."

De ploeg van trainer Francesco Farioli kan zich nu volledig gaan richten op de return tegen Jaggiellonia. Komende weekend speelt Ajax immers geen Eredivisie-wedstrijd. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!