Leverkusen wint uit bij Gladbach

Ongekend: Leverkusen na welbekende Houdini-act in 102e minuut langs Gladbach

23 augustus om 22:34
Laatste update: 23 augustus om 23:57

Landskampioen Bayer Leverkusen heeft in het nieuwe Bundesliga-seizoen meteen weer een Houdini-act uit de hoge hoed getoverd. De landskampioen leek met 2-2 gelijk te spelen bij Borussia Mönchengladbach, maar ging er in de tiende minuut van de extra tijd alsnog met de winst vandoor: 2-3.

Leverkusen verraste afgelopen seizoen vriend en vijand door ongeslagen kampioen van Duitsland te worden. De sterspelers van het historische 2023/24 verschenen ook vrijdag tegen Gladbach weer aan de aftrap. Florian Wirtz, Xhaka, Robert Andrich, en Jeremie Frimpong, allemaal waren ze van de partij. Laatstgenoemde was in de twaalfde minuut belangrijk met voorbereidend werk. De Oranje-international zag een afgeslagen voorzet voor de voeten van Xhaka belanden, alvorens de Zwitser ongenadig hard uithaalde voor de 0-1.

Nog voor rust werd het 0-2. Supertalent Wirtz scoorde met links, na opnieuw voorbereidend werk van Frimpong. Gladbach dacht voor rust nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar de VAR stak daar uiteindelijk een stokje voor. Kort na rust was het wel raak. Verdediger Nico Elvedi scoorde.

Leverkusen leek lang af te stevenen op een overwinning, maar in de absolute slotfase knokte de thuisploeg zich toch nog terug tot een punt. Tim Kleindienst, wiens doelpunt vlak voor rust werd afgekeurd, gleed bal als een echte spits binnen: 2-2.

Leverkusen leek, net als zovaak afgelopen seizoen, genoegen te moeten nemen met een punt. Tot de 110e minuut. Toen mocht Wirtz achter de bal gaan staan voor een penalty. De international van Duitsland schoot raak, en bezorgde de kampioen daarmee alsnog de driepunter.