PSV wil Renan Lodi aantrekken

'Nieuwe 'topkandidaat' in Eindhoven: PSV wil Braziliaans international aantrekken'

23 augustus om 21:00
Laatste update: 23 augustus om 21:27

PSV heeft verregaande interesse in Renan Lodi. Dat meldt zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. De linksback geldt in Eindhoven als een 'topkandidaat', en moet nog voor het sluiten van de markt overgenomen worden van Al Hilal. PSV hoopt hem te kunnen huren. 

De 26-jarige Lodi maakte afgelopen winter voor 23 miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar Saudi-Arabië, nadat hij de drie seizoenen daarvoor bij Atlético Madrid speelde. Bij Al Hilal, pas enkele maanden zijn werkgever, lijkt Lodi alweer te willen vertrekken. 

De negentienvoudig international van Brazilië heeft de voorkeur voor een terugkeer naar Europa, in een sportief interessantere competitie. PSV aast op een huurdeal. De Eindhovenaren zijn ook bezig met AS Roma-back Nicola Zalewski, maar Lodi geldt op de burelen in het Philips Stadion als de belangrijkste kandidaat om de positie van linksback in te vullen. 

Lodi strijkt bij Al Hilal een enorm salaris op. Dat kan PSV niet helemaal overnemen. 'Zijn komst zou een overbrugging kunnen betekenen voor de periode dat Sergiño Dest niet fit is', schetst het ED. De landskampioen wilde deze periode aanvankelijk overbruggenmet Mauro Júnior en Fredrik Oppegard, maar dat is anders uitgepakt. Eerstgenoemde is geblesseerd, en laatstgenoemde heeft het lastig tijdens wedstrijden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!