Dest geeft update over kruisbandblessure

Dest geeft blessureupdate: 'Dus moet ik wat langer wachten, dan is dat zo'

23 augustus om 19:57

De revalidatie van Sergino Dest loopt vooralsnog op schema. De vleugelverdediger, die kampt met een kruisbandblessure, is volop bezig met zijn herstel, maar wil op dit moment nog niet te veel met voetbal bezig zijn 

Op het circuit van Zandvoort, waar dit weekend de Formule 1 op het programma staat, geeft Dest in gesprek met ESPN een update over zijn blessure. De Amerikaans international wordt emotioneel als hij te veel aan voetbal denkt. "Dan wil je spelen, wil je dat het sneller gaat, maar dat gaat niet."

Dest volgt de prestaties van zijn ploeggenoten nadrukkelijk, maar hij is niet aanwezig in het stadion om zijn team aan te moedigen. "Dat zal mentaal gezien nog wel een stukje lastiger zijn. Maar ik support het team en ik wil weer kampioen worden", aldus de verdediger. "Ik doe rustig aan, zorg dat ik alles doe wat mogelijk is, stap voor stap."

In januari hoopt Dest terug te keren bij PSV, maar hij houdt een slag om de arm. "Ik moet even kijken hoe het gaat. Ik wil er zeker van zijn dat mijn knie perfect hersteld is en dan kan ik spelen", legt Dest uit. "Dus moet ik wat langer wachten, dan is dat zo. Het is nou eenmaal een zware blessure."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!