'PSV aast op Layvin Kurzawa'

'PSV in gesprek met transfervrije ex-speler van PSG en Franse nationale elftal'

23 augustus om 16:43
Laatste update: 23 augustus om 21:27

PSV is in gesprek met Layvin Kurzawa over een mogelijke transfer. Dat meldt het Franse L'Equipe. De linksbenige verdediger zit momenteel zonder club.

Kurzawa liep deze zomer uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en zit sindsdien zonder club. De linksback kwam de voorbije jaren amper in actie voor de Parijzenaren en een verhuurperiode aan Fulham werd geen succes. PSV hoopt dat de Fransman in Eindhoven zijn carrière een nieuw leven in kan blazen.

Meerdere clubs hadden het in een eerder stadium al gemunt op Kurzawa, maar nog altijd zit de linkspoot zonder club. Het L’Équipe meldt dat PSV een salarisvoorstel heeft gedaan dat vele malen lager ligt dat wat hij bij Paris Saint-Germain kreeg. De verwachting van het Franse medium is echter dat de oud-international na twee seizoenen met amper speeltijd vooral minuten wil maken.

Bij Paris Saint-Germain speelde de oud-speler van onder meer AS Monaco een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar. Zo won hij vijf keer de landstitel, vijf keer de beker, vier keer de League cup en zes keer de Supercup met PSG. In totaal speelde Kurzawa 154 duels voor de Parijzenaren. Daarin gaf hij 23 assists en scoorde hij veertien keer. De 31-jarige routinier kwam daarnaast dertien keer uit voor het Franse nationale elftal en scoorde daarin één keer.

Door de blessures van Mauro Júnior en Sergino Dest is PSV naarstig op zoek naar een linksback. De Eindhovenaren denken of dachten in die zoektocht ook aan Robin Gosens, Owen Wijndal en Patrick van Aanholt. Naast Kurzawa kwam vrijdag ook naar buiten dat PSV Nicola Zalewski van AS Roma in het vizier heeft. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!