Cody Gakpo over Oranje-afscheid Daley Blind en het EK in Duitsland

Gakpo baalt nog altijd van EK-uitschakeling en dankt Blind: 'Dat ga ik wel missen'

23 augustus om 14:53

Cody Gakpo heeft een zure nasmaak overgehouden aan de uitschakeling van Oranje op het EK. Desondanks vindt hij dat de selectie van Ronald Koeman trots mag zijn op de geleverde prestaties. Bijna niemand had Nederland immers een plek in de halve finale gegeven, stelt de aanvaller.

"We kunnen trots zijn op wat we hebben laten zien. Ik denk niet dat iemand in Nederland had gedacht dat we zo ver zouden komen, maar wij hadden echt het gevoel dat we een goede groep hadden", blikt Gakpo in een interview voor Viaplay terug op het afgelopen EK in Duitsland.

In de halve finale werd Oranje in de slotminuten uitgeschakeld door Engeland (1-2). "Het is teleurstellend dat we verloren, maar ik hoop dat we dit vast kunnen houden en nog een stap kunnen zetten. Dan kunnen we op de volgende toernooien voor de winst gaan. Toch heb ik wel het gevoel dat er meer in had gezeten", stelt Gakpo.

De uitschakeling betekende tevens het einde van de interlandcarrière van Daley Blind. "Ik kon met Daley over voetbal en het leven praten. Ik zat naast hem bij meetings. Dat ga ik ook wel missen. Ik denk dat hij enorm trots kan zijn op wat hij heeft gepresteerd bij het Nederlands elftal. Hij heeft er een prachtige carrière gehad en ik ben blij dat ik een paar wedstrijden met hem heb mogen samenspelen", besluit Gakpo.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!