Ajax contracteert Hasan Ayyildiz

Droom komt uit voor Ajax-talent: 'Vind mezelf heel erg op Litmanen lijken'

23 augustus om 11:40

Ajax heeft jeugdspeler Hasan Ayyildiz vastgelegd. Dat melden de Amsterdammers op de clubsite. Het zestienjarige talent tekent een contract voor drie jaar.

Ayyildiz komt sinds de zomer van 2022 uit voor de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder kwam over van ADO Den Haag. Dit seizoen komt Ayyildiz uit voor de O17 van de Amsterdammers. Ajax heeft de goede prestaties beloond met een contract tot medio 2027. Het is het eerste contract voor de zestienjarige Hagenaar.

"Ik ben heel erg trots dat ik dit met mijn familie kan meemaken en dichter bij mijn droom ben. Dat is een heel onvergetelijk moment", steekt Ayyildiz van wal op de clubsite. Als Ayyildiz gevraagd wordt naar zijn voorbeeld, heeft het talent een duidelijk antwoord. "Vroeger keek ik vaak naar highlights van Jari Litmanen, die Ajax-legend. Ik vind mezelf heel erg op hem lijken. Hij heeft een goed linkerpoot en is technisch vaardig. Later keek ik naar Ziyech, ook een linkspoot. Litmanen was echt een fantastische speler. Zijn speelstijl lijkt op die van mij. Een tien, een acht. Hij is ook tweebenig. Ik wil die techniek behouden, man. Ik wil het nog beter dan doen hij, haha."

Directeur voetbal Marijn Beuker is blij met het contracteren van Ayyildiz. "Hasan heeft zich sinds zijn komst naar Amsterdam mooi ontwikkeld, zowel op als buiten het veld. Zijn technische vaardigheid en creativiteit maken hem op meerdere posities inzetbaar, dat zien we graag in een Ajax-speler. Dit eerste contract is een mooie beloning, het is nu aan hem om de stijgende lijn voort te zetten."