Zoon Kramer heeft diabetes

Gezin Kramer kreeg vervelend nieuws te verwerken: 'Heeft natuurlijk veel impact'

23 augustus om 09:40

Michiel Kramer heeft een vervelende periode meegemaakt in de zomerstop van de Eredivisie. Dat liet de spits eerder al weten bij Studio Voetbal. In gesprek met Sportnieuws vertelt de aanvaller van RKC Waalwijk dat er diabetes is geconstateerd bij zijn tienjarige zoon Jordan.  

"De voorbereiding was wel wat anders dan voorheen", steekt Kramer van wal. De spits liet meer dan een week geleden bij Studio Voetbal al weken dat hij een vervelende periode meemaakte tijdens de zomerstop. "Er zijn verschillende mensen in onze kring overleden. Zoiets heeft natuurlijk zeker veel impact op mijn gezin, dat is heel pittig. Daarna kregen we ook nog te horen dat onze oudste zoon diabetes heeft. Dat is veel om te verwerken in een korte periode."

Normaal gesproken is de vakantie voor Kramer en zijn gezin een periode om op te laden. Nu werd de rust verstoord door het lastige nieuws wat de familie Kramer te verwerken kreeg. "Het is allemaal nieuw en anders dan we gewend waren. Daar gaat veel tijd en energie in zitten. Dan kan je niet altijd genoeg genieten."

Kramer heeft naast Jordan nog twee zoons. Die moesten wennen aan de nieuwe situatie binnen het gezin. "De jongste is vijf en die ziet soms dat er geprikt wordt in de buik van de oudste, die vraagt zich dan wel af wat er gebeurt. De middelste is heel gevoelig, hij pikt veel op. Hij ziet dan dat mama verdrietig is en dat het haar veel doet. Hij is daar wel wat meer mee bezig, maar ik moet zeggen dat ze alle drie er super mee omgaan. Daar ben ik super trots op. Ze zijn nog behoorlijk jong. Het echte besef is er misschien nog niet, maar ik ben blij dat ze gewoon vragen stellen. Het is fijn dat het gewoon op die manier kan."

De spits van RKC probeert er zo goed mogelijk te zijn voor zijn zoon. "Wij kregen ook veel informatie over hoe ermee om te gaan. Je moet er gewoon zijn voor je zoon, dat is het enige wat je kan doen." Nadat het ritme terugkeerde bij het gezin, kon Kramer weer denken aan voetbal. "Hoe langer ik zou wachten, hoe meer ik achter de feiten zou aanlopen en dat wilde ik niet. De focus lag deze zomer niet op voetbal, dat is dan even bijzaak. Ik moest zorgen dat alles in orde kwam binnen ons gezin. Nog altijd heb je niet alles onder de knie. Maar dat kan ook niet altijd, denk ik. We doen gewoon ons uiterste best."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!