Berghuis over mooie tripjes in Europa League

Berghuis richt vizier op groepsfase en 'mooie tripjes': 'Heb liever wat anders'

23 augustus om 07:41

Steven Berghuis is een tevreden man na de 1-4 overwinning van Ajax op Jagiellonia Białystok in de play-offs van de Europa League. De spelmaker, die uitblonk in Polen, is blij voor Chuba Akpom.

Akpom krijgt dit seizoen het vertrouwen van trainer Francesco Farioli, al wist hij dat tot donderdag nog niet terug te betalen met goals. In de oefencampagne, de Europese voorrondes én de Eredivisie wist hij nog niet te scoren. Tegen Jagiellonia Białystok maakte hij met een hattrick een einde aan zijn doelpuntendroogte. "Dat is het leven van een spits", zegt Berghuis bij Ziggo Sport.

Berghuis benadrukt dat Akpom enorm hard werkt. "Als hij zijn loopjes blijft maken, wat hij altijd doet, en als je ziet hoe veel hij op trainingen investeert in zijn schot en zijn loopjes... Het kon niet uitblijven." 

Ajax staat met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. Volgende week kan de klus definitief geklaard worden in Amsterdam. "Ik ben blij dat we deze uitgangspositie hebben", aldus Berghuis. "Dan kun je hopelijk ook mooie tripjes maken in plaats van naar Polen en Servië te gaan. Ja, ik heb liever wat anders."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!