Vink over Berghuis bij Ajax

Vink prijst 'verademing' Ajax in Polen: 'Hij straalde plezier uit'

23 augustus om 06:45

Marciano Vink heeft donderdagavond genoten van Ajax en in het bijzonder van Steven Berghuis. De ESPN-analist vond het een goede zet van trainer Francesco Farioli om de spelmaker achter de spits neer te zetten.

Ajax won in de heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League met 1-4 van Jagiellonia Białystok, waardoor de Amsterdammers met anderhalf been in het hoofdtoernooi staan. In het programma Voetbalpraat is de vraag of Ajax zo goed speelde, of dat de Poolse opponent dusdanig zwak was. "Ik denk een combinatie van beiden", stelt Vink. "Ajax speelde aanvallend gezien fris, met veel beweging. Met name in de diepte ook."

"Berghuis 'op tien' was een verademing", gaat Vink verder. Berghuis speelde onder Farioli tot op heden als rechtsbuiten, maar mocht het in Polen achter Chuba Akpom laten zien. Dat pakte goed uit. "Hij straalde plezier uit. In de eerste helft liep bijna elke aanval over hem. Via de zijkanten, met name met Godts, stichtte Ajax wat gevaar, al was de eindpass niet goed genoeg."

"Ik heb genoten van Ajax", concludeert Vink. Karim El Ahmadi vermoedt dat de opstelling van Ajax tegen Jagiellonia Białystok niet de opstelling is waarmee Farioli aantreedt als iedereen fit is. "Tuurlijk, Godts heeft de afgelopen weken goede wedstrijden gespeeld. Maar als Bergwijn en Brobbey fit zijn... Dat zijn spelers die er nog in moeten. En misschien komt Rugani naast Sutalo te spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!