Farioli prijst Baas als 'positieve verrassing' van Ajax

Farioli prijst 'positieve verrassing' van Ajax: 'Kwam niet voor in mijn plannen'

22 augustus om 20:34
Laatste update: 22 augustus om 20:40

Steven Berghuis begint achter de spits in de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok, bevestigt Francesco Farioli. De trainer van Ajax experimenteerde daar al mee in de voorbereiding. Ook laat hij zich positief uit over Youri Baas.

Farioli gebruikte Berghuis tot nu toe alleen als rechtsbuiten, maar in Polen vervangt hij de afwezige Kian Fitz-Jim. "Ja, het is een andere rol. In de voorbereiding hebben we het al geprobeerd. Het is een beetje nieuw, maar Berghuis kan het aan. Deze week hebben we er een quick chat over gehad en hij was positief, dus we hebben besloten hiervoor te gaan."

Over de ontwikkeling van Baas, die opnieuw in het centrum van de verdediging staat tijdens een Europese wedstrijd, is Farioli erg te spreken. "Hij kwam niet bepaald voor in mijn plannen, maar ik ben iemand die graag zijn mening herziet als iemand mij weet te overtuigen. Youri doet het goed en heeft in alle wedstrijden een grote bijdrage gehad. Dus ik ben heel blij met hem."

Wel plaatst de Ajax-trainer een kanttekening. "Youri doet het quite okay, maar vandaag is weer een nieuwe uitdaging. Nu komt voor hem het moeilijkste: hij moet blijven voldoen aan de verwachtingen. Maar het is duidelijk dat Baas mij positieve vibes geeft. Hij is een positieve verrassing."