Ten Hag over Zirkzee

Ten Hag: 'Heel fijn als een spits direct scoort, Højlund had drie maanden nodig'

22 augustus om 20:24
Laatste update: 22 augustus om 21:14

Erik ten Hag is blij dat Joshua Zirkzee direct tot scoren kwam tegen Fulham voor Manchester United. De manager vergelijkt zijn situatie met die van Rasmus Højlund, die lang moest wachten op zijn eerste doelpunt. Ook bespreekt de Haaksbergenaar waar hij nog op hoopt wat betreft zijn selectie.  

Zirkzee mocht vorige week voor het eerst zijn opwachting maken bij Manchester United. Direct kwam de spits tot scoren tegen Fulham. Zijn treffer zorgde uiteindelijk voor de zege voor Ten Hag en co. "Het is heel fijn dat een spits meteen scoort, dat geeft hem vertrouwen", aldus de Haaksbergenaar. "Rasmus Højlund had vorig jaar drie maanden nodig voor zijn eerste competitiegoal, nadat de VAR een eerder doelpunt van hem had afgekeurd."

Terwijl Zirkzee steeds fitter wordt, is Højlund nog altijd niet beschikbaar. De Deen kan tegen Brighton & Hove Albion niet in actie komen. Opnieuw lijkt Bruno Fernandes als valse spits te beginnen. Dat laat Ten Hag merken tijdens de persconferentie. Naast Højlund zijn ook Tyrell Malacia, Luke Shaw en Victor Lindelöf er niet bij zijn zaterdag. De Zweed komt 'spoedig' terug, zo hoopt de Nederlandse manager.

Ten Hag kreeg ook nog een vraag over of Jadon Sancho blijft of niet. Daar liet de manager zich niet over uit, maar hij had wel een duidelijke boodschap. "Hopelijk hebben we alle posities dubbel bezet op 1 september. De houding van de spelers is heel belangrijk. Ze moeten zich over teleurstellingen heen zetten. We zullen alle spelers die hier zijn nodig hebben en ze moeten gemotiveerd zijn. Dat is geen verwachting, dat is een eis."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!