PEC neemt afscheid van publiekslieveling Vellios

PEC neemt afscheid van publiekslieveling: 'Ik ga iedereen hier enorm missen'

22 augustus om 19:22
Laatste update: 22 augustus om 19:28

PEC Zwolle heeft afscheid genomen van publiekslieveling Tolis Vellios. Na twee jaar vertrekt de Griekse spits naar Nea Salamina Famagusta op Cyprus om dichter bij zijn familie te kunnen zijn.

Vellios heeft in Zwolle een cultstatus verworven, wat grotendeels te maken heeft met zijn prestaties op het veld. Zo had Vellios een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie, maakte hij in dertien minuten tijd een hattrick in de historische overwinning op FC Den Bosch (13-0) en staat zijn geweldige assist tegen VVV-Venlo bij veel supporters nog op het netvlies gebrand. Nu neemt PEC afscheid van de Griek, die door de komst van Dylan Vente en Thomas Buitink overbodig is geworden.

"Ik ga iedereen bij PEC Zwolle natuurlijk enorm missen", zegt Vellios, die nu dichter bij zijn familie gaat spelen, gesprek met de PEC-kanalen. "Vanaf de eerste dag dat ik hier binnenkwam had ik een magische connectie met het publiek. We hebben samen prachtige momenten meegemaakt. De 13-0 overwinning op Den Bosch, de promotie en natuurlijk de handhaving in de Eredivisie. Nu vertrek ik naar Cyprus voor een nieuw avontuur, dichterbij mijn familie. Ik wil iedereen binnen de club bedanken en natuurlijk alle supporters voor hun steun. Ik zal deze twee jaar nooit vergeten. Door jullie voelde Zwolle voor ons gezin echt als een tweede thuis."

Technisch directeur Gerry Hamstra bedankt Vellios voor zijn bewezen diensten. "Tolis heeft zich in de twee jaar dat hij hier speelde altijd als een voorbeeldig prof opgesteld, ook toen hij minder aan spelen toekwam. Dat is ook de reden dat Tolis mocht uitkijken naar een nieuwe club. We zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn goals, inzet en positieve instelling."