Champions League-hymne veranderd door de UEFA

Buitenspel: UEFA presenteert nieuwe versie van iconische Champions League-hymne

22 augustus om 15:10
Laatste update: 22 augustus om 19:50

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Champions League-hymne op de schop
De UEFA heeft de welbekende Champions League-soundtrack aangepast. Vanaf dit seizoen zal de nieuwe versie voorafgaand aan wedstrijden in het miljardenbal te horen zijn. Kijkers hoeven niet te vrezen dat ze de iconische hymne niet meer herkennen, maar er zijn wel degelijk de nodige aanpassingen doorgevoerd. Met name de achtergrondmuziek klinkt anders. De UEFA heeft de focus nu meer verlegd op het vocale deel. Tijdens de komende play-off-duels is het al te horen. 

De originele versie is gecomponeerd door de Engelse Tony Britten. Hij schreef het stuk in 1992. De gehele versie duurt ongeveer drie minuten, maar voor aanvang van wedstrijden is enkel de korte variant te horen. De bekende tekst 'Die Meister! Die Besten! Les grandes équipes! The Champions!', blijft overigens gewoon behouden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!