Bayern wilde om bijzondere reden van De Ligt af

'De Ligt was 'nummer één-verdediger' voor Kompany, Bayern drong aan op verkoop'

22 augustus om 13:46
Laatste update: 22 augustus om 20:30

Vincent Kompany was geen voorstander van een vertrek van Matthijs de Ligt. De beslissing van Bayern München om de Nederlander alsnog te verkopen, kwam van bovenaf. Dat onthult The Athletic in een uitgebreid artikel. Ook de opvallende reden van zijn verkoop wordt bekendgemaakt. 

De Ligt maakte eerder deze maand, samen met Noussair Mazraoui, de overstap van Bayern naar Manchester United. Erik ten Hag en co. betaalden uiteindelijk 50 miljoen euro voor de centrale verdediger. De transfer kwam niet zomaar van de grond, weet The Athletic. Kompany, de nieuwe trainer van de Duitse topclub, wilde hem aanvankelijk helemaal niet kwijt. Hij heeft onlangs nog tegen De Ligt gezegd dat hij zijn 'nummer één verdediger' was. 

Uiteindelijk werd er op de burelen van Bayern anders besloten. De Ligt mocht wél verkocht worden. De club was onder de indruk van zijn leiderschap, maar was minder te spreken over zijn kwaliteit aan de bal met zijn zwakke linkerbeen. Dat is de voornaamste reden geweest voor de uiteindelijke verkoop, aldus The Athletic. 

Toen De Ligt vervolgens geen minuut op het EK in Duitsland speelde, groeide bij hem het verlangen om te vertrekken bij Bayern. Niet lang nadat maar liefst 70.000 fans van de club een 'hou De Ligt in München'-petitie ondertekende, werd de overstap naar Old Trafford beklonken. Daar debuteerde de 26-jarige stopper vorige week vrijdag tegen Fulham. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!