Ajax strijdt met Benfica om Genk-back

Opvallend nieuws uit Portugal: 'Ajax strijdt met Benfica om rechtsback van Genk'

22 augustus om 13:30

Benfica is al enige tijd bezig om Zakaria El Ouahdi los te weken bij KRC Genk, maar krijgt er nu met Ajax een concurrent bij. Dat meldt de Portugese sportkrant O Jogo. Genk sloeg al vier aanbiedingen van Benfica af, in Portugal vrezen ze voor Amsterdamse concurrentie.

El Ouahdi kwam vorige zomer voor 2,5 miljoen euro over van RWDM en maakte in zijn eerste seizoen voor Genk direct indruk. Ook tijdens de eerste wedstrijden van dit nieuwe seizoen imponeert de Marokkaan. Benfica zou hem maar al te graag contracteren, maar zag hun laatste bod ter waarde van 8,5 miljoen euro afgewezen worden door de Belgen. Genk heeft de Portugezen verteld dat er deze week nog gesprekken gevoerd kunnen worden, als daar niets uitkomt, is het daarna over en uit.

De 22-jarige rechtervleugelverdediger heeft zelf al laten weten dat hij graag een volgende stap zou willen zetten. Volgens het Portugese medium zou de Marokkaans international een voorkeur hebben voor Benfica. El Ouahdi was onlangs zes wedstrijden actief op de Olympische Spelen voor zijn land.

Ajax zou zich eventueel willen versterken met een rechtsback, omdat de toekomst van Devyne Rensch en Anton Gaaei onzeker is in Amsterdam. Het contract van Rensch loopt volgende zomer af, terwijl Gaaei in de belangstelling staat van TSG Hoffenheim.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!