Arsenal wint strijd van de lange adem en heeft EK-winnaar helemaal binnen

Arsenal heeft langste adem en slaat grote slag met komst van EK-winnaar

27 augustus om 17:00
Laatste update: 27 augustus om 17:05

Het had flink wat voeten in de aarde, maar Mikel Merino is speler van Arsenal. De middenvelder komt over van Real Sociedad, dat naar verluidt zo'n dertig tot veertig miljoen euro ontvangt. 

Arsenal is al meerdere weken bezig met de transfer van Merino. Begin augustus leken de clubs dicht bij een akkoord, maar vervolgens kwam er een kink in de kabel. Nu is er alsnog een deal en bevestigen Arsenal en Sociedad de overstap van Merino, die met zijn winnende goal tegen Duitsland een belangrijk aandeel had in de EK-zege van Spanje.

De 28-jarige middenvelder speelde in totaal zes jaar voor Real Sociedad. In die periode kwam hij tot 242 officiële duels voor de club. In Baskenland legde Merino ook beslag op de Copa del Rey. Bij Sociedad had hij een contract dat over een jaar afliep. In Londen heeft hij een contract voor vier jaar getekend. 

In de formatie van land- en naamgenoot Mikel Arteta zal Merino voornamelijk de concurrentiestrijd aangaan met Thomas Partey en Jorginho. Merino wordt omschreven als een echte box-to-box-middenvelder en zou het middenveld met Declan Rice en Martin Ødegaard compleet moeten maken.