Manchester City bevestigt deal met Barcelona: snelle hereniging helemaal afgerond

Barcelona-exit Gündogan definitief: routinier keert terug bij oude liefde

23 augustus om 12:00
Laatste update: 23 augustus om 14:25

Manchester City heeft de terugkeer van Ilkay Gündogan bevestigd. De Duitse middenvelder komt over van FC Barcelona, waar zijn avontuur beperkt blijft tot slechts één jaar.

Een jaar geleden verruilde Gündogan City transfervrij voor Barcelona. De middenvelder was onder trainer Xavi een vaste basisspeler, maar toch waren de Catalanen bereid om deze zomer afscheid van hem te nemen. Barcelona heeft ook deze zomer grote moeite met het inschrijven van zijn spelers in La Liga.

Gündogan besloot eieren voor zijn geld te kiezen en keert nu dus terug in het Etihad Stadium. De ervaren middenvelder had ook opties in Saudi-Arabië en Qatar, maar hij tekent een éénjarig contract bij Manchester City, met de optie voor een extra seizoen. 

De 33-jarige Duitser, die onlangs na 82 interlands een punt achter zijn interlandloopbaan zette, zal bij Manchester City het rugnummer 19 van Julián Álvarez overnemen. Hij speelde tot nu toe al 304 wedstrijden voor The Cityzens. Hierin kwam hij zestig keer tot scoren en was hij 38 keer aangever. 

Op de site van Manchester City reageert Gündogan verheugd op zijn terugkeer. "Ik kan oprecht niet wachten om het City-shirt weer te mogen dragen. Iedereen weet hoe erg ik Pep Guardiola respecteer. Hij is de beste manager ter wereld."