Mulder verdedigt Farioli bij Ajax

'Moderne' Farioli in bescherming genomen: 'Brobbey misschien niet klaar voor'

22 augustus om 10:33

Youri Mulder neemt het op voor Ajax-trainer Francesco Farioli, die de afgelopen week veel kritiek oogst. De 35-jarige oefenmeester rouleert zijn elftal veelvuldig en na de nederlaag tegen NAC Breda (2-1) doemden er dan ook veel vragen op over zijn beleid.

"Ja, dat is logisch", reageert Mulder bij Ziggo Sport op de vraag of die twijfels terecht zijn. "Maar hij heeft er een duidelijk antwoord op. Zij kijken nauwgezet naar cijfers en de fitheid van spelers. Hij wil het risico op geblesseerde spelers niet lopen. De opbouw in zo'n seizoen is belangrijker dan het resultaat."

Toch kan Mulder zich indenken dat het voor de supporters van Ajax een vreemde gewaarwording is. "Tuurlijk is het raar als je de eerste wedstrijd, dé presentatie van jouw elftal naar het publiek toe... Dan wil je er met je beste elftal staan. Hij ziet dat misschien anders." In de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen zette Farioli onder meer Jordan Henderson, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Jorrel Hato op de bank.

"De tijd moet uitwijzen of hij daar achteraf gelijk in heeft", aldus Mulder, die benadrukt dat Farioli en Ajax de fitheid van spelers 'nauwgezet monitoren'. "Hij is een moderne trainer. Daar kan je wat van vinden. Het is misschien ouderwets: je moet twee keer in de week kunnen spelen! Tuurlijk moet dat, maar je moet er wel klaar voor zijn. Misschien is een Brobbey daar nog niet klaar voor."