Vreven over Ajax-tegenstander Jagiellonia Bialystok

Ajax krijgt advies richting belangrijke clash: 'Ajax moet ze daar pijn doen'

22 augustus om 09:09
Laatste update: 22 augustus om 13:20

Stijn Vreven heeft een hoge pet op van Ajax-tegenstander Jagiellonia Bialystok. De Amsterdammers nemen het in de play-offs van de Europa League op tegen de verrassende Poolse kampioen, die vooral op aanvallend gebied goed in elkaar zit.

Als Poolse kampioen plaatste Jagiellonia zich voor de voorronde van de Champions League. Daarin werd met 7-1 gewonnen van de Litouwse club FK Panevezys, dat sinds deze zomer onder leiding staat van Vreven. Een ronde later gingen de Polen kansloos met 5-1 onderuit tegen FK Bodø/Glimt en dit resultaat zorgde voor verbazing bij Vreven. "Ik schat Jagiellonia zeer hoog in. Ik heb toch het een en ander meegemaakt als speler en trainer, maar ze lieten een hele goede indruk achter. Vooral aan de bal. Misschien was het iets té veel voetbal tegen die Noren?", vertelt hij aan de NOS.

"Ze bouwen goed op, geen lange ballen, met verdedigers die het middenveld in dribbelen", vervolgt Vreven zijn verhaal. Hij is onder de indruk van de Portugese middenvelder Nené. "Dat is echt een Ajax-speler, met veel controle. En ze hebben een heel goeie Afrikaanse spits (Afimico Pululu, red.) die niet van de bal te krijgen is."

Zijn er zwakke punten waar Ajax van kan profiteren? "Ze krijgen aardig wat goals tegen, blijkt, dus dat zit verdedigend nog niet heel goed in elkaar. Ajax moet ze daar voldoende pijn kunnen doen", stelt Vreven. "Maar volgens mij maakt op dit moment iedereen óók wel kans tegen Ajax. Het gaat geen appeltje-eitje worden, dat zeker niet."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!