Luijckx: 'PSV had Ramalho moeten behouden'

PSV zoekt naar verdedigende versterkingen: 'Ze hadden Ramalho moeten houden'

22 augustus om 08:47

Kees Luijckx vindt dat PSV André Ramalho deze zomer had moeten houden. Na het vertrek van Jordan Teze en de mogelijke transfer van Oliver Boscagli zijn de Eindhovenaren druk op zoek naar verdedigende versterkingen.

"Ze hadden André Ramalho moeten houden", begint Luijckx bij Voetbalpraat, waarna collega-analist Kees Kwakman reageert: "Daar hebben ze in principe Ryan Flamingo voor gehaald. Dan kan je discussiëren over kwaliteit... Op dit moment laat hij het nog niet zien."

Vervolgens legt Luijckx uit waarom hij Ramalho bij PSV had gehouden. "Ramalho was in heel veel wedstrijden de zwakke schakel. In topwedstrijden gaven de tegenstanders graag de bal aan Ramalho. Maar PSV is wel kampioen met hem geworden", stelt de oud-voetballer. "Hij heeft echt een aandeel gehad in dat kampioenschap."

Presentator Jan Joost van Gangelen is het niet eens met de woorden van Luijckx over Ramalho. "Hij wilde heel graag weg. Hij heeft zich nooit onvoorwaardelijk basisspeler gevoeld en er was altijd een beetje kritiek", aldus Van Gangelen. "Hij was vaak de lul als het om voetbal ging, want dan moest hij zitten en kwam Jerdy Schouten er in. Hij wilde gewoon heel graag weg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!