Rensch laat zich niet uit over aflopend contract bij Ajax

Rensch geeft geen duidelijkheid: 'Daar kan ik geen antwoord op geven'

22 augustus om 07:18
Laatste update: 22 augustus om 07:20

Devyne Rensch weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Het contract van de rechtsback loopt volgende zomer af en de gesprekken over een mogelijke verlenging lopen al een tijdje. De verdediger kan nog niet zeggen of hij deze zomer in Amsterdam blijft.

Inmiddels is Rensch zijn laatste contractjaar ingegaan. Op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Jagiellonia Bialystok wordt de verdediger gevraagd of hij zijn aflopende verbintenis gaat verlengen. "Eerlijk gezegd vind ik dat geen gepaste vraag. Ik ben mij nu met het team aan het focussen op het behalen van de Europa League", laat Rensch optekenen door ESPN. Of hij deze zomer nog vertrekt bij Ajax? "Daar kan ik geen antwoord op geven."

Met Ajax neemt Rensch het donderdagavond in de play-offs van de Europa League op tegen Jagiellonia Bialystok. De Amsterdammers zijn goed voorbereid op het belangrijke duel. "Zoals bij iedere tegenstander hebben we natuurlijk beelden bekeken. Het is gewoon een goed team", vertelt de rechtsachter. "Ze hebben snelle voorhoedespelers, kunnen goed voetbal spelen en goed druk zetten. Ze zullen misschien wachten op fouten van ons om daarvan te profiteren. We moeten op onze hoede zijn."

Vorig seizoen speelde Rensch ook de nodige wedstrijden als centrale verdediger, maar onder Francesco Farioli wordt hij gebruikt als rechtsback. "Ik speel dit seizoen iets meer aan de binnenkant en iets lager", aldus de verdediger. "Bij deze trainer is de positie op de back belangrijk en daar kun je het verschil in maken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!