Rensch: 'Trainer maakt keuzes, wij accepteren'

Rensch laat zich uit over wisselbeleid Farioli: 'Of het werkt?'

21 augustus om 22:49

Devyne Rensch zou het liefst elk duel spelen, maar heeft bij Ajax te maken met het wisselbeleid van Francesco Farioli. De verdediger van de Amsterdammers voelt wel het vertrouwen van de nieuwe trainer van de Amsterdammers. 

"Met de sfeer is het goed. Na de wedstrijd tegen NAC waren we wel down en somber, maar dat is logisch", vertelt Rensch aan Ziggo Sport in aanloop naar het Europa League-treffen met Jagiellonia Bialystok. "We wisten dat er nu een belangrijke wedstrijd aankomt, dus de focus ligt hier nu op. Iedereen is met zijn hoofd hier." 

Hoe bevalt het Rensch onder de nieuwe trainer Francesco Farioli? De 21-jarige verdediger glimlacht. "Goed. Ik speel, dus dat is natuurlijk wel lekker. Hij heeft veel vertrouwen in mij. Mijn positie op rechts is iets anders. Ik sta iets lager en iets meer aan de binnenkant. De speelwijze is iets anders dan vorige jaren, maar iedereen heeft zich goed aangepast. Het is nog steeds mooi Ajax-voetbal."

Rensch wordt vervolgens geconfronteerd met het wisselbeleid van Farioli, die zijn manschappen naar eigen zeggen zo fit mogelijk wil krijgen. "Ik denk dat het wel werkt. Als speler wil je wel altijd spelen, ook als je een klein pijntje hebt of dat je moe bent. Maar de trainer bepaalt, daar heb je als speler niets over te zeggen. Als de trainer keuzes maakt, dan is dat te accepteren."

Rensch verzekert dat hij wel twee wedstrijden in de week kan spelen. "Ja, zeker. Ik ben fit en voel me goed. Niet geblesseerd en heb de hele voorbereiding meegedaan. Ik weet dat ik veel kan lopen. Ik kreeg tegen Panathinaikos wel een knal, maar ik was er zondag klaar voor. Maar wat ik zeg, het is aan de trainer en dat moeten wij accepteren."