'Ajax plant gesprek: Amsterdammers balen van Kaplan en sluiten verkoop niet uit'

VI: Ajax baalt van niet fitte verdediger en sluit snelle verkoop niet uit

21 augustus om 19:16
Laatste update: 21 augustus om 19:46

Ajax is teleurgesteld in Ahmetcan Kaplan, zo weet Voetbal International. De Turk is niet fit teruggekomen van het EK en komt daarom nog niet in aanmerking voor een plek in het elftal van Francesco Farioli. De Amsterdammers zouden een verkoop van de verdediger niet uitsluiten.

In de voorbereiding van Ajax ontbrak er één opvallende naam. Kersverse trainer Farioli kon en kan nog altijd niet beschikken over Kaplan. De Turk ontbrak in de eerste twee competitieduels van Ajax, omdat hij conditioneel nog de nodige stappen moet zetten.

'Ajax baalt ervan dat hij niet fit is teruggekomen van het EK en gaat binnenkort met hem in gesprek over de toekomst', schrijft VI. Het is niet uitgesloten dat Ajax overgaat tot een verkoop van Kaplan. Op korte termijn staat er een gesprek tussen beide partijen op de planning.

Kaplan zat wel bij de wedstrijdselectie van Ajax voor een aantal van de Europese duels tegen Vojvodina en Panathinaikos. Echter, kwam hij nog geen minuut in actie. Wel speelde hij namens Jong Ajax de gehele wedstrijd tegen Jong PSV (2-2). In de laatste minuut zorgde Kaplan nog voor de gelijkmaker.