Zenden keert terug bij oude liefde voor rol in technische staf

Zenden keert terug bij oude liefde voor rol in technische staf

21 augustus om 17:01

MVV Maastricht heeft met Boudewijn Zenden een nieuwe versterking gevonden voor de technische staf. In Maastricht zal Zenden zich bezig gaan houden met het ontwikkelen van de aanvallers, zo meldt de club via de website.

Bert van Marwijk, lid van de Raad van Commissarissen van MVV, is in zijn nopjes met de komst van Zenden. "We zijn ongelooflijk blij met de komst van Boudewijn en dit is een verdere stap in de richting van professionalisering van de club." Ook technisch manager Ronny van Geneugden reageert opgetogen. "MVV is een ontwikkelclub en met Boudewijn Zenden zetten we verdere stappen. Hij is een duidelijke meerwaarde voor club en spelers."

Zenden werd geboren in Maastricht en speelde in de jeugd van MVV, waarna hij in Nederland zijn doorbraak op het hoogste niveau beleefde bij PSV. Nadien kwam de vleugelspeler tot een mooie loopbaan in het buitenland, waar hij uitkwam voor FC Barcelona, Chelsea, Liverpool, Middlesbrough, Olympique Marseille en Sunderland. Bij het Nederlands elftal kwam hij bovendien tot 54 interlands, waarin hij zeven doelpunten maakte. Eerder werkte Zenden als assistent-trainer bij PSV en Chelsea.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!