Manuel Neuer stopt als international van Duitsland

Groot nieuws uit Duitsland: Neuer stopt na 124 interlands bij Die Mannschaft

21 augustus om 15:15
Laatste update: 21 augustus om 15:24

Manuel Neuer stopt als international van Duitsland. Dat heeft de legendarische keeper woensdag zelf bekendgemaakt op Instagram. Neuer verdedigde maar liefst 124 keer het Duitse doel. 

De 38-jarige Neuer debuteerde in 2009 bij het Duitse nationale elftal. Een jaar later was hij de eerste keeper op het WK in Zuid-Afrika, waar Duitsland tot de halve finale reikte. Op het WK daarna, in Brazilië, behaalde hij het grootste succes met zijn land. Duitsland werd in Rio de Janeiro wereldkampioen, ten koste van het Argentinië van Lionel Messi. 

Ook op het EK van 2012, het EK van 2016, het WK van 2018, het EK van 2021, het WK van 2022 was hij actief. Evenals op het EK van judit jaar in Duitsland. Daar speelde Neuer alle wedstrijden, inclusief de verloren kwartfinale tegen Spanje. 

De legendarische sluitpost, volgend seizoen wel gewoon actief bij Bayern München, is dankbaar voor zijn memorabele reis. "Ik vond het geweldig om het shirt van het nationale team te mogen dragen", luidt het bijschrift bij zijn afscheidsvideo. Neuer is overigens niet de eerste die deze week bekend heeft gemaakt te stoppen bij Duitsland. Ilkay Gündogan ging hem voor. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)