Jahanbakhsh over zoektocht nieuwe club

Jahanbakhsh heeft grote wens na Feyenoord-exit: 'Ik heb veel afgewezen'

21 augustus om 09:57

Alireza Jahanbakhsh weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. De 31-jarige aanvaller, die transfervrij bij Feyenoord vertrok, wil koste wat kost in Europa actief blijven.

Jahanbakhsh stond de afgelopen drie jaar bij Feyenoord onder contract. In de selectie van Brian Priske was geen plek voor de Iraniër, die daarom gratis de deur uitliep. Nog altijd heeft Jahanbakhsh geen nieuwe club gevonden. "Ik heb veel aanbiedingen afgewezen", vertelt hij in gesprek met Numero Diez. "Ik ben erin geslaagd in de Premier League te spelen, ik hoop echt op de Serie A of Bundesliga. Dat zijn de competities waar ik op mik."

"Er is contact geweest met clubs uit deze landen", onthult Jahanbakhsh, die geen club bij naam noemt. "Er zijn open gesprekken. Ik heb in ieder geval andere landen al afgewezen, omdat ik bepaalde doelen heb." De ambitie: spelen in Europa. "Ik wil absoluut in Europa blijven. Vorig seizoen heb ik Champions League gespeeld en in die competitie heb ik gescoord. Die ervaring was geweldig."

Naar eigen zeggen kan Jahanbakhsh dat niveau nog aan. "Ik kan nog steeds op een hoog niveau acteren. Dat heb ik ook tegen mijn management gezegd." Fysiek is de aanvaller klaar voor de volgende uitdaging. "100 procent! Ik ben volle bak in training, ik wacht geduldig op het nemen van de juiste beslissing. Ik wil nog twee à drie jaar in de top blijven spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!