Sarr van Olympique Lyon naar Hellas Verona

'Voormalig Eredivisie-smaakmaker Sarr staat voor huurtransfer naar Italië'

21 augustus om 09:32
Laatste update: 21 augustus om 22:21

Amin Sarr staat op het punt om opnieuw uitgeleend te worden door Olympique Lyon. De 23-jarige aanvaller, die in januari 2023 door sc Heerenveen voor elf miljoen euro werd verkocht aan Les Gones, vervolgt zijn loopbaan bij Hellas Verona.

Sarr geldt in Friesland als een van de duurst uitgaande transfers ooit. Met hoge verwachtingen arriveerde hij bij Lyon, maar daar wist hij het (nog) niet waar te maken. L'OL verhuurde hem afgelopen seizoen aan VfL Wolfsburg en nu mag hij weer op huurbasis vertrekken. Fabrizio Romano meldt dat Lyon een akkoord met Hellas Verona nadert.

De Italianen hebben een optie tot koop, waarvan de hoogte niet bekend is, in de aanstaande deal. Sarr is zelf al akkoord. Hellas heeft met Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Elayis Tavsan (NEC), Tomas Suslov (FC Groningen) en Dailon Livramento (MVV Maastricht) al vier spelers met een verleden in Nederland in de gelederen.

Sarr kwam in januari 2022 voor 2,3 miljoen euro naar Heerenveen. Hij groeide uit tot een van de smaakmakers in de Eredivisie. De aanvaller kwam tot elf goals en zeven assists in dienst van de Friezen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!