Derksen over Van Persie bij Heerenveen

Derksen vreest voor 'onervaren' Van Persie: 'Ik maak me ernstige zorgen'

21 augustus om 06:45

Johan Derksen maakt zich 'ernstige' zorgen om Robin van Persie. De trainer van sc Heerenveen wordt geprezen om zijn denkwijze over voetbal, al leidt dat vooralsnog niet tot de gewenste resultaten.

Van Persie begon in juli aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Heerenveen begon het seizoen met een 1-0 nederlaag tegen Ajax, afgelopen weekend werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. "Ik maak me ernstige zorgen over Robin van Persie", stelt Derksen in Vandaag Inside. "Ik gun die jongen alles. Hij straalt zoveel plezier uit, zoveel goede moed..."

"Hij is een beetje een kloon van Cruijff", vervolgt Derksen. "Hij wil aanvallend voetbal en de mensen vermaken. Dat heeft voorlopig nauwelijks punten opgeleverd. Nu moet hij heel erg uitkijken", geeft hij aan. "Als Van Persie de volgende wedstrijden verliest, is hij ineens tactisch slecht. En het is naïef wat hij doet."

Volgens Derksen kan je bij een club van het kaliber Heerenveen niet iedere wedstrijd domineren en aanvallend voetbal spelen. "Hij zegt: het publiek moet genieten van het voetbal. Het Heerenveen-publiek geniet niet als het 3-1 voor de tegenstander is. Hij speelt met vuur", aldus Derksen. "Hij is een onervaren coach en dit is het gedrag van een onervaren coach. Van schade en schande word je wijs. Verliest hij nu nog drie keer, gaat hij zich aanpassen. Dat zal hij ook moeten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!