Van Dijk en Summerville vallen in de prijzen bij Engelse award-uitreiking

Mooie prijs voor Summerville in Engeland, ook Van Dijk in het zonnetje gezet

20 augustus om 23:15

Virgil van Dijk en Crysencio Summerville zijn dinsdagavond in het zonnetje gezet in Engeland. Bij de PFA-awards kreeg Van Dijk een plekje in het Premier League Team van het Jaar toebedeeld, terwijl Summerville werd uitgeroepen tot de Speler van het Jaar in de Championship.

Jaarlijks organiseert de PFA (Professional Footballers' Association) een grote prijsuitreiking in Engeland. Daarin worden onder meer de beste speler en het grootste talent van het afgelopen Premier League-seizoen aangewezen. Die prijzen zijn dit jaar naar respectievelijk Phil Foden en Cole Palmer gegaan. Toch zijn Van Dijk en Summerville ook in de prijzen gevallen.

Van Dijk heeft een plekje in het Premier League Team van het Jaar verdiend, samen met David Raya, William Saliba, Gabriel Magalhães, Kyle Walker, Rodri, Declan Rice, Martin Odegaard, Phil Foden, Erling Haaland en Ollie Watkins. Summerville is op zijn beurt uitgeroepen tot de beste speler van de Championship. Afgelopen seizoen kwam hij in die competitie tot negentien goals en negen assists namens Leeds United. Daarmee verdiende hij ook een miljoenentransfer naar West Ham United.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!