NAC komt met dringende boodschap aan supporters

NAC komt met dringende boodschap aan fans, die tóch naar De Kuip mogen

20 augustus om 19:26
Laatste update: 20 augustus om 21:54

De uitsupporters van NEC Breda mogen komende maand toch wel afreizen naar De Kuip voor het uitduel met Feyenoord. De KNVB heeft de straf van een tweede uitwedstrijd zonder publiek omgezet naar het uitduel met sc Heerenveen.

NAC kreeg de straf van twee duels zonder uitfans na onder meer het vuurwerk tijdens en na de promotiewedstrijd tegen Excelsior. In het eerste competitieduel met FC Groningen moest de promovendus het al stellen zonder uitsupporters. De ontmoeting met Feyenoord zou aanvankelijk het tweede duel zonder uitfans zijn.

'NAC heeft dankzij de persoonlijke contacten met de bond de wedstrijd kunnen switchen', schrijft NAC op de clubkanalen. De promovendus koos er bewust voor om niet in beroep te gaan tegen de straf. 'NAC zou in dat geval onnodige kosten maken voor een verloren zaak. NAC kon in het verweer onvoldoende aannemelijk maken dat er alles aan is gedaan om het voorval te voorkomen of daders te identificeren.'

Ook doet algemeen directeur Remko Oversier een beroep op de supporters van NAC. "Als club krijgen wij te veel boetes en straffen. We moeten samen met de supporters via de clubraad tot een oplossing komen, want een kleine groep dupeert op deze manier een grote groep supporters", stelt Oversier.

"Alleen samen kunnen we werken aan goede oplossingen. Wij hebben iedereen hard nodig in de strijd om handhaving. De wedstrijd afgelopen zondag tegen Ajax (2-1 winst, red.) is daar het ultieme voorbeeld van en onderschrijft dat we samen het onmogelijke mogelijk kunnen maken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!