Heerenveen bevestigt interesse in voormalig Ajax-target

Heerenveen bevestigt interesse in voormalig Ajax-target: 'We hebben goede hoop'

20 augustus om 19:10
Laatste update: 20 augustus om 21:54

SC Heerenveen hoopt zich op korte termijn te versterken met Zweeds international Gustaf Lagerbielke, die in het verleden werd bekeken door scouts van Ajax. De Friezen zijn met Celtic in gesprek over een mogelijke huurdeal van de verdediger.

De bedoeling is dat Heerenveen Lagerbielke voor één seizoen gaat huren van Celtic. "Het is nog geen voldongen feit, maar we hebben wel goede hoop dat het gaat lukken", vertelt Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, aan de Leeuwarder Courant

Op dit moment zit Heerenveen dun in de verdedigers en zodoende is de komst van Lagerbielke gewenst voor trainer Robin van Persie. "Met Pawel Bochniewicz en Sam Kersten hebben we nu twee centrale verdedigers", legt De Haan uit. "Mateja Milovanovic zit daar nog achter, maar heeft wat tijd nodig. We willen centraal achterin een goede bezetting hebben."

In juli 2023 waren scouts van Ajax nog aanwezig in Zweden om de 23-jarige Lagerbielke aan het werk te zien. Destijds werd de verdediger gezien als een mogelijke opvolger van Jurriën Timber, die de overstap maakte naar Arsenal. Uiteindelijk werd Josip Sutalo door de Amsterdammers aangetrokken als de vervanger van Timber.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!