Ter Avest tekent bij Oxford United

Ter Avest transfervrij naar Engeland: 'Kan niet wachten om te spelen'

20 augustus om 15:49

Hidde ter Avest heeft een nieuw onderkomen gevonden. De 27-jarige verdediger gaat na zijn transfervrije exit bij FC Utrecht aan de slag op het tweede niveau van Engeland, bij Oxford United

"Ik ben erg enthousiast en ik kan niet wachten om te spelen", laat Ter Avest weten op de website van de Championship-club. "Ik heb met mensen binnen de club gesproken en dat beviel goed. Ze hebben me uitgelegd hoe Oxford speelt en ik denk dat ik goed in dat plaatje pas."

Na periodes bij FC Twente, Udinese en FC Utrecht vertrekt Ter Avest met een volle rugzak naar Engeland. "Ik ben nog maar 27, maar heb al veel meegemaakt. Ik denk dat ik dat mee kan nemen om de groep hier vooruit te helpen."

Des Buckingham, de hoofdcoach van Oxford, is blij. "Hidde heeft een sterke persoonlijkheid en is een goede aanvulling voor onze groep. Hij heeft precies wat wij zoeken in een vleugelverdediger. Hij is sterk, snel en technisch vaardig. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke speler voor ons gaat zijn."

Het contract van Ter Avest in Utrecht liep af, waardoor de verdediger transfervrij de overstap naar Oxford United kon maken. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!