'Gündogan binnen de kortste keren weer naar City'

Spaanse media: Gündogan krijgt zegen van Pep, City-rentree in de maak

20 augustus om 12:48
Laatste update: 20 augustus om 12:49

Het lijkt een kwestie van tijd tot de terugkeer van Ilkay Gündogan naar Manchester City in kannen en kruiken is. Volgens het Spaanse AS Diario is het wachten op een akkoord tussen speler en club. 

'Gündogan heeft al met Pep Guardiola gesproken en zal nu tot overeenstemming moeten komen met zijn oude club, maar daar worden geen problemen verwacht', meldt de Spaanse krant. De 33-jarige middenvelder kan vanwege zijn aflopende contract in Barcelona gratis de overstap maken, klinkt het bovendien. Poging van de Catalanen om de Duitser langer vast te leggen, liepen op niets uit. 

'Bovendien verkeert FC Barcelona niet in de positie om een transfersom te vragen', schrijft Diario. 'Ze zoeken dringend naar een uitweg om sterrenaanwinst Dani Olmo te kunnen registreren.' Het vertrek van Gündogan biedt de mogelijkheid meer ruimte in de financiële huishouding van FC Barcelona te creëren, luidt de conclusie.

Gündogan speelde tussen 2016 en 2023 al voor Manchester City, nadat hij destijds overkwam van Borussia Dortmund. Eerder kwam de 82-voudig international uit voor onder meer Schalke 04, VfL Bochum en FC Nuremberg.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!