Van der Gijp over Veerman en Bosz

Steun voor Veerman na uitspraken: 'Ga meer van hem houden, Bosz moet normaal doen'

19 augustus om 23:40

René van der Gijp 'houdt steeds meer' van Joey Veerman. De oud-voetballer laat bij de podcast KieftJansenEgmondGijp weten dat hij de eerlijkheid bij de PSV-middenvelder wel kan waarderen.

Na het duel met Heracles (1-3 zege voor PSV) erkende Veerman dat de Eindhovenaren soms voetballen met het idee dat het ‘toch wel goed zal komen’. ESPN-analist Danny Koevermans vroeg of PSV met die instelling speelt. "Ja, dat is niet goed, maar uiteindelijk is het wel zo", gaf de middenvelder toe.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Peter Bosz. "Dat is precies wat je als trainer juist niet wil horen", liet de trainer weten. "Als dat zo is, dan is dat een groot probleem, ja. Dit amateuristische denken, 'het komt wel goed', mag natuurlijk nooit in het hoofd voorkomen. Dan komt het niet goed. Dat weten we allemaal, denk ik."

Van der Gijp kan de eerlijkheid van Veerman wel waarderen. "Ik moet zeggen dat ik steeds meer van Joey Veerman begin te houden, want die zegt in ieder geval wel wat hij vindt. Ik heb dat drie jaar lang gedacht toen ik bij PSV speelde. Als je dan met 1-0 achter kwam bij NEC, dacht je: dat komt nog wel goed, want die kunnen er niet zoveel van. Peter Bosz, kom op man, doe normaal!"

"Als speler denk je zo. De spelers van Ajax zullen dat gisteren ook wel gedacht hebben, maar toevallig lukte het toen niet", doelt Van der Gijp op de nederlaag van de Amsterdammers bij NAC Breda (2-1). "Dit zijn gewoon de dingen die je denkt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!