Vardy scoort en helpt Leicester aan punt tegen Spurs

Juve verslaat promovendus Como, grote Vardy-show tegen Spurs

19 augustus om 22:57

Juventus heeft zijn openingswedstrijd van het Serie A-seizoen eenvoudig gewonnen van promovendus Como. In de Premier League had Tottenham Hotspur zijn handen vol aan Leicester City, eveneens een promovendus.

Juventus - Como 3-0
Vier jaar geleden was Como nog actief in de Serie D, maandagavond mocht de club uit het idyllische plaatsje aantreden tegen het grote Juventus. Dat deed de promovendus nog zonder topaankoop Raphaël Varane, die niet fit is. De conclusie zal na het duel met De Oude Dame zijn dat er nog werk aan de winkel is voor Como om het hoofd in de Serie A boven water te houden.

Buitenspeler Samuel Mbangula zette Juve na 23 minuten spelen op voorsprong en daarna is de grootmacht niet meer in de problemen gekomen. Timothy Weah, de andere buitenspeler, tekende op slag van rust voor de 2-0. Como kon daar ook na rust weinig tegenover stellen. Na negentig minuten spelen had Como nog steeds geen schot op doel gelost. 

In de slotfase gooide rechtsback Andrea Cambiaso de wedstrijd helemaal in het slot. Daarmee heeft Juventus zijn eerste zege van het seizoen zonder problemen binnen.

Leicester City - Tottenham Hotspur 1-1
Afgelopen weekend wonnen Manchester United, Liverpool, Arsenal en Manchester City hun eerste Premier League-zege van het nieuwe seizoen. Maandagavond kwam Spurs, met Micky van de Ven, in actie tegen Leicester. Na een jaar afwezigheid keerde Premier League-voetbal weer terug in het King Power Stadium. Spurs dicteerde in Leicester en kwam na een halfuur verdiend op voorsprong.

Leicester liet het er niet bij zitten en wilde zich laten zien op het hoogste niveau. Wie anders dan Jamie Vardy tekende op het uur voor de gelijkmaker. De 37-jarige spits zorgde met een kopbal voor de 1-1 en zette het stadion in vuur en vlam. 

In de slotfase nog een vervelend moment. Na een harde botsing bleef Spurs-middenvelder Rodrigo Bentancur met een hoofdblessure op het gras liggen. Een lange behandeling volgde, waarna Bentancur het veld moest verlaten. Negen minuten extra tijd volgden en daarin werd niet meer gescoord. Even daarvoor herinnerde een getergde Vardy de spelers van Tottenham er nog even aan hoeveel Premier League-titels hij heeft, en hoeveel zij er hebben. Zie de beelden hieronder.