Gimenez geen prioriteit voor Nottingham Forest

The Athletic: Gimenez geen prioriteit voor Nottingham, dat deal met Arsenal wil

19 augustus om 20:32
Laatste update: 22 augustus om 19:12

Nottingham Forest streeft naar een deal met Arsenal over de transfer van Eddie Nketiah, meldt het doorgaans zeer goed ingevoerde The Athletic. Dat nieuws is opvallend, aangezien vanuit Nederland klinkt dat The Tricky Trees serieus achter Santiago Gimenez aan zitten.

Nketiah is het 'toptarget' voor Nottingham, klinkt het. De 25-jarige spits was eerder deze zomer al persoonlijk akkoord met Olympique Marseille, maar de Franse club kwam er met Arsenal niet uit. Naar verluidt heeft Nottingham al een bod van omgerekend een kleine dertig miljoen euro uitgebracht. Die aanbieding is door The Gunners van tafel geveegd.

De onderhandelingen tussen Forest en Arsenal gaan door, terwijl ook de persoonlijke voorwaarden al besproken worden. Arsenal zou een bedrag tussen de 35 en veertig miljoen euro willen voor Nketiah, die nog tot medio 2027 vastligt. Vorig seizoen maakte Nketiah vijf Premier League-goals in 27 wedstrijden. Afgelopen weekend tegen Wolverhampton Wanderers (2-0) bleef hij op de bank.

Santiago Gimenez

Diverse media in Nederland meldden eerder op de maandag dat Nottingham concreet in de markt is voor Gimenez. Deze maandag zou er zelfs tussen de betrokken partijen gesproken zijn en de transfersom is nog een obstakel voor Feyenoord. The Athletic spreekt het nieuws niet tegen, maar stelt wel dat Gimenez geen topprioriteit is voor Forest. 'De tweevoudig kampioen van Europa heeft gekeken naar een deal met Feyenoord voor Gimenez, maar Nketiah heeft de prioriteit. Ze zijn vastbesloten om hem aan te trekken.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!