De Mos over Guus Til bij PSV

De Mos looft 'dankbare speler' PSV: 'Zet hem erin en het marcheert'

19 augustus om 19:09

Aad de Mos heeft een hoge pet op van Guus Til. De voormalig trainer constateert dat de 26-jarige aanvallende middenvelder, die onder Peter Bosz een reserverol vertolkt, een zeer belangrijke schakel is voor PSV.

Til zorgde er afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (1-3) als invaller voor dat PSV over het dode punt heen kwam. In een video-item van het Eindhovens Dagblad gaat het aanvankelijk over het wel of niet laten gaan van Olivier Boscagli - in het vizier van Brighton - maar De Mos verlegt de aandacht naar Til. "Jerdy Schouten mag je ook niet laten gaan. Hij en Boscagli zijn twee 'as-spelers'."

"Reken Luuk de Jong er ook maar bij. En Til ook", begint De Mos zijn lofzang over de middenvelder. "Als het niet loopt, of het nou tegen Feyenoord of Heracles is, zet Til erin en het marcheert. Die jongen is altijd positief. Er zit een goede kop op. Hij is een dankbare speler voor een selectie en een coach."

Toch moet Til het dit seizoen vooralsnog doen met een rol op het tweede plan. "Hij is een supersub", aldus De Mos. "Een jongen die zich daar goed bij voelt. En een jongen die altijd stabiel presteert."