Aske Adelgaard naar Go Ahead Eagles

Go Ahead presenteert nieuwe back: 'Gehoord dat het hier intimiderend kan zijn'

19 augustus om 16:16
Laatste update: 19 augustus om 16:21

Go Ahead Eagles is aan de haal gegaan met Aske Adelgaard. De twintigjarige linksback komt over van het Deense Odense BK, en heeft in de Adelaarshorst een meerjarig contract ondertekend. 

Diverse Deense bronnen weten dat Go Ahead ongeveer een half miljoen euro betaalt voor Adelgaard, die in Deventer de concurrentiestrijd aan zal gaan met Dean James. Hij was na het vertrek van Bas Kuipers naar FC Twente de enige overgebleven linksback bij Go Ahead. 

In Deventer wordt Adelgaard herenigd met landgenoot Jakob Breum. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Odense, dat vorig seizoen verrassend afzakte naar het tweede niveau in Denemarken. "Jakob en ik hebben samen gespeeld in de jeugd, in het eerste van Odense en ook bij de nationale ploeg spelen we samen. We hebben op het veld een goede klik aan de linkerkant", vertelt Adelgaard, die ook in Søren Tengstedt een Deense landgenoot treft. 

Adelgaard kan na gesprekken met Breum niet wachten op in de Adelaarshorst te spelen. "Ik heb van verschillende kanten goede verhalen gehoord over dat het een familieclub is en dat het makkelijk is om je hier te integreren. We spelen in een mooi stadion, ik hoorde dat het altijd is uitverkocht en dat het intimiderend kan zijn voor tegenstanders om hier te spelen."

Komende zondag moet de ploeg van trainer Paul Simonis weer aan de bak. Dan is, na nederlagen tegen respectievelijk Fortuna Sittard en Willem ll, RKC Waalwijk de tegenstander.