Transfer naar AC Milan kost Morata zijn huwelijk

Transfer naar AC Milan kost emotionele Morata zijn huwelijk: 'Ik ben er kapot van'

19 augustus om 14:48
Laatste update: 19 augustus om 15:46

Álvaro Morata beleeft op sportief vlak een topzomer, maar daar zit ook een andere kant van de medaille aan vast. De spits vertrok na de EK-winst met Spanje naar AC Milan. Dat heeft hem zijn huwelijk gekost. 

De 31-jarige Morata won in juli als captain van Spanje het EK in Duitsland. Het leverde hem een toptransfer op naar Milan. Rondom het Spaanse volksfeest leek het allemaal nog koek en ei tussen Morata en zijn vrouw Alice Campello, een stel sinds 2016. Niets blijkt nu echter minder waar. 

Het huwelijk tussen de twee is vorige week beëindigd. "Ik ben er kapot van, maar ik garandeer jullie dat ik haar nooit ontrouw ben geweest", vertelt Morata in een interview met dhet Spaanse TV-programma De Corazón. "Ze is de belangrijkste vrouw van mijn leven." Er ligt een andere reden ten grondslag aan de breuk. "Alice wilde in Spanje blijven en wilde niet nog een keer verhuizen."

Morata verhuisde de afgelopen jaren geregeld. Hij woonde onder meer in Londen (Chelsea), Turijn (Juventus) en Madrid (Atlético). Nog een verhuizing was dus een brug te ver voor Campello, met wie Morata vier kinderen heeft. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!