Modric droomt van deelname aan WK 2026

Modric (38) gaat door bij Kroatië: 'Middenvelder zet zinnen op WK 2026'

19 augustus om 14:14
Laatste update: 19 augustus om 14:35

Het EK in Duitsland is niet het laatste kunstje geweest van Luka Modric als speler van de Kroatische nationale ploeg. De 38-jarige middenvelder is door bondscoach Zlatko Dalic opgenomen in de selectie voor de twee komende Nations League-wedstrijden. Modric zou naar verluidt zelfs door willen gaan tot en met het WK van 2026.

Modric beleefde met Kroatië een zeer teleurstellend EK. De finalist van 2018 werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Ondanks dat gaat de spelmaker, die al 178 interlands achter zijn naam heeft staan, door. Hij zit bij de selectie voor de wedstrijden tegen respectievelijk Portugal en Polen. 

Volgens het Spaanse AS blijft het daar niet bij. De middenvelder van Real Madrid zou zijn zinnen hebben gezet op deelname aan het WK van 2026, dat gespeeld wordt in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Modric zou op dat moment veertig (bijna 41) zijn. 

De Kroatische selectie heeft overigens ook een klein Eredivisie-gehalte. Zowel Ajax-verdediger Josip Sutalo als Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec zijn ook van de partij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!