Kwakman vindt Stengs mentaal ijzersterk

Lof voor Feyenoorder: 'Dat hij na zo'n week zó speelt, is mentaal hartstikke knap'

19 augustus om 13:45
Laatste update: 19 augustus om 14:00

Calvin Stengs heeft zondag in Zwolle bewezen over een ijzersterke mentaliteit te beschikken. Die conclusie trekt ESPN-analist Kees Kwakman, die blij is dat de transfer van de Feyenoorder uiteindelijk geen doorgang vond. 

Het verhaal is bekend. Stengs was heel hard op weg naar het Amerikaanse Charlotte FC, maar na de medische keuring begon zowel hij als die club te twijfelen. Hij bleef bij Feyenoord en bewees tegen PEC meteen zijn waarde met een zeer fraaie goal en twee assists. "Er is een hoop gebeurd afgelopen week, met die afgeketste transfer naar Amerika. Hoe het precies zit zullen we misschien wel nooit weten", vertelt Kwakman in de ESPN-rubriek Bellen met

Na het duel met PEC beet Stengs van zich af in gesprek met het Nederlandse journaille. Er zijn rond de afgeketste transfer onwaarheden verspreid, stelde de linkspoot. "Stengs staat bekend als een hele fijne, aardige jongen. Trainers werken graag met hem. Soms is dat ook zijn valkuil, omdat hij te lief is in het veld. Maar toch reageerde hij fel na afloop. Dat snap ik ook wel. Er is een hoop over hem gezegd in de media, over zijn fitheid. Dat is eigenlijk begonnen toen Arne Slot vorig jaar een opmerking maakte over zijn knieën."

Dat je er juist op zo'n moment in slaagt om dat van je af te spelen, vindt Kwakman bewonderenswaardig. "Dat hij na zo'n week zó speelt, is mentaal gewoon hartstikke knap. Hij heeft de gunfactor bij zijn medespelers, dat zag je. Een goal en twee assists, prachtig. Voor de Nederlandse voetballiefhebber is het beter dat hij bij Feyenoord blijft. Anders hadden we hem misschien wel nooit meer zien spelen. Het blijft een heerlijke voetballer om naar te kijken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!