'AC Milan maakt interesse in Ajax-banneling Vos kenbaar'

'AC Milan kondigt interesse in Ajax-banneling aan, Franse transferoptie valt weg'

19 augustus om 12:35
Laatste update: 19 augustus om 12:41

Niet Stade Reims, maar AC Milan zou de nieuwe club van Silvano Vos kunnen worden. De Italianen hebben volgens Voetbal International hun interesse in de negentienjarige middenvelder van Ajax kenbaar gemaakt.

Milan hoopt Vos in de laatste twee weken van de zomerse transferperiode naar San Siro halen. Onder welke voorwaarden dat moet gebeuren, is volgens VI nog niet duidelijk. 'Zodra AC Milan zich concreet in Amsterdam meldt, zal daar ongetwijfeld verder over worden gesproken', klinkt het. De Rossoneri lijken Vos in eerste instantie te willen huren. 

Maandagochtend pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat Stade Reims concreet was voor Vos. Volgens VI zit de vork iets anders in de steel. Reims meldde zich weliswaar bij Ajax, maar dat gebeurde in een eerder stadium en inmiddels is de Ligue 1-club doorgeschakeld naar Gabriel Moscardo van Paris Saint-Germain. Vos stond zelf ook niet te springen om Reims.

Ajax wil Vos, die niet meer welkom is op de trainingen van Francesco Farioli, het liefst verkopen door de financiële situatie in de Johan Cruijff ArenA. De aanvankelijke vraagprijs van meer dan tien miljoen euro zal lager worden zodra de transferdeadline dichterbij komt. Vos ligt nog vier jaar vast en kan - als er bonussen in werking treden - één miljoen euro per jaar verdienen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!