'Halilovic... Verdomme zeg, wat een heerlijke speler'

'Verdomme zeg, wat een heerlijke speler. Heel beweeglijk en levensgevaarlijk'

19 augustus om 12:25
Laatste update: 20 augustus om 18:05

Alen Halilovic (Fortuna Sittard) en Ilias Sebaoui (sc Heerenveen) hebben in de tweede speelronde van de Eredivisie het hart van Kees Kist veroverd. De Europees topscorer van het seizoen 1978/1979 is lyrisch.

Halilovic scoorde vrijdagavond opnieuw voor Fortuna Sittard, dat Almere City FC met 3-0 versloeg. "Verdomme zeg! Wat een heerlijke speler", zegt Kist als rapporteur in De Telegraaf. "Dat ventje speelt, zoals ze dat noemen, heel laag bij de grond. Dat is zo moeilijk te verdedigen. Zeker als je van die geweldige kleine bewegingen hebt zoals hij en snel kan kappen en draaien. Hij is heel beweeglijk en steeds levensgevaarlijk."

Ook de kwaliteiten van Sebaoui, door Heerenveen gehuurd van Feyenoord, kunnen de oud-international wel bekoren. "Goh! Een geweldenaar is dat, daar hou ik echt van. Die bal willen hebben, verdedigers opzoeken. Dan mislukt het wel eens een keer, maar niet veel. Een nachtmerrie voor een verdediger. Ik vond hem opzienbarend. En ik moet ook zeggen dat het spelletje wat Robin van Persie speelt, héél fijn is om te zien. Hij neemt risico, maar het is járen geleden dat ik zo'n leuk Heerenveen heb gezien."

Het complete Elftal van de Week van Kist: Unnerstall; Benita, Van den Bergh, Maikuma; Mijnans, Veerman, Halilovic, Til; Stengs, Gimenez, Sebaoui.