Sporting geïnteresseerd in Barça-speler Roque

'Sporting wil Barça verlossen van winteraanwinst, die tientallen miljoenen kost'

19 augustus om 11:46
Laatste update: 19 augustus om 12:02

Sporting Portugal is in de markt voor de handtekening van FC Barcelona-speler Vitor Roque, zo meldt Relevo. De clubs zijn in onderhandeling over een mogelijke transfer en de komende uren worden als 'cruciaal' bestempeld.

Volgens Relevo is Deco, sportief directeur van Barça, in Portugal geweest om onderhandelingen te voeren met Sporting. In eerste instantie leek een akkoord een lastig verhaal te worden wegens het hoge salaris van Roque, maar de Portugezen gaven de hoop op zijn komst niet op. 'De komende uren zullen cruciaal zijn. Deco probeert de zaak op te lossen. Op dit moment zijn de partijen dicht bij een akkoord', zo valt er te lezen.

Een half jaar geleden nam Barça Roque voor een bedrag van 30 miljoen euro plus 30 miljoen euro aan bonussen over van het Braziliaanse Club Athletico Paranaense. Bij de Spaanse topclub maakte Roque slechts 319 minuten in La Liga, waarin hij twee keer scoorde. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2031.

In de afgelopen weken hebben ook Everton en Bournemouth navraag gedaan naar de diensten van Roque, die door Barça niet is ingeschreven voor de competitie. Mochten Sporting en Barcelona tot een akkoord komen, zullen de Portugezen een bedrag betalen van 20 miljoen euro plus een tal van bonussen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!