'Farioli moet kijken naar de slimme zet van Priske'

'Farioli moet kijken naar Priske en minder naar verschrikkelijke data luisteren'

19 augustus om 10:54

Hans Kraay vindt Brian Priske 'by far' de beste trainer van het voorbije Eredivisie-weekend. Dat Feyenoord na de systeemwissel met 1-5 won van PEC Zwolle, is volgens de analist en verslaggever van ESPN ook een les voor Ajax-coach Francesco Farioli.

"Toen ik hoorde dat hij terugging naar 4-3-3, dacht ik: Slimme man. Hij koopt daarmee tijd en rust", zegt Kraay over Priske in zijn column voor Voetbal International. "Hij weet intussen ook hoe wij, media en supporters, hier zijn en dat iedere misstap 'm superveel gezeik had opgeleverd. Laat hij nu ergens een puntje liggen, krijgt niet het fucking systeem de schuld. Ik zou zeggen: Brian, goed geprobeerd dat 3-4-3, maar nog beter losgelaten."

Kraay was dit weekend zelf bij NAC Breda - Ajax en zag Farioli kiezen voor acht wijzigingen. "Dus ik vroeg 'm vooraf of tegen NAC zijn beste, of meest fitte elftal speelde. Het beste, volgens de data", vertelt Hansie Hansie, die de Ajax-trainer een 'dataman' noemt. "Het is niet verboden, maar van míj mag het wel wat meer op zijn Ajax. Een kansje of acht meer uitspelen zou leuk zijn. Misschien moet Francesco even kijken naar de slimme zet van Priske en meer luisteren naar zijn gevoel dan naar die verschrikkelijke data."