Eredivisie-flops speelronde 2

Eredivisie-flops: Ajax-duo na rake klap in Breda, ook PSV vertegenwoordigd

19 augustus om 11:00
Laatste update: 19 augustus om 11:04

Speelronde twee van het nieuwe Eredivisie-seizoen zit erop, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Een zeer pover Ajax incasseerde een harde klap in Breda, en ook het defensief instabiele PSV is vertegenwoordigd. 

Anton Gaaei (Ajax)
Donderdag tegen Panathinaikos nog de held van Ajax, maar zondag tegen NAC Breda de schlemiel. "Ik vrees dat hij dacht goed te zijn", zei ESPN-analist Kenneth Perez over de rechtsback. Gaaei grossierde tegen NAC in balverlies, deed rare dingen en stond met een opeenstapeling van persoonlijke fouten aan de basis van de 2-1. 

Sam Lammers (FC Twente)
Eigenlijk had heel Twente een mindere dag tegen Sparta Rotterdam, maar Lammers was misschien wel de grootste dissonant. In de 45 minuten die hij speelde ging er heel veel fout, en oogde hij wat onwennig. Tot overmaat van ramp viel hij ook nog uit met een schouderblessure, en speelden De Tukkers in de absolute slotfase nog gelijk. 

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)
Go Ahead begon best aardig aan de uitwedstrijd tegen Willem ll, maar Amofa verpestte dat een beetje door na ongeveer twintig minuten spelen op zeer onhandige wijze een strafschop te veroorzaken. De Tilburgers pakten dat cadeautje uit, en liepen snel daarna uit tot 2-0. 

Fredrik Oppegård (PSV)
Oppegård is simpelweg niet het niveau dat PSV nastreeft. De Noorse linksback wordt door Peter Bosz gebruikt als noodverband, totdat er een nieuwe speler wordt aangetrokken. Tegen Heracles Almelo trok hij wel heel opzichtig aan de noodrem, iets wat Heracles Almelo een strafschop opleverde. Na 66 minuten spelen haalde Bosz hem naar de kant.

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)
Kreeg er tegen Feyenoord vijf om de oren. Niet elke Rotterdamse goal viel de 23-jarige doelman te verwijten, maar de 0-4 was echt onnodig geweest. Schendelaar bracht enkele seconden daarvoor teamgenoot Davy van den Berg in de problemen met een wel hele risicovolle pass. 

Bertrand Traoré (Ajax)
De huidige Traoré is (nog) niet dezelfde Traoré die in 2017 vertrok bij Ajax. NAC-back Boy Kemper zat heel kort op de Amsterdamse zomeraanwinst, die zich daar geen raad mee wist, en ook niet echt zijn best leek te doen om andere manieren te zoeken waardoor hij alsnog van belang kon zijn. 

Oskar Zawada (RKC Waalwijk)
De spits speelde, net als vrijwel al zijn teamgenoten, weinig klaar tegen FC Groningen. In de slotfase was hij zijn emoties niet de baas na een verhit onderonsje met Etienne Vaessen. Zawada deelde een 'kopstoot' uit, waarna de Groningen-keeper ging liggen. Het kwam de Pool op een rode kaart te staan.

Vasilios Zagaritis (Almere City)
Almere werd tegen Fortuna Sittard in grote delen van de wedstrijd overklast. Vooral op de vleugels hadden de Flevolanders het erg lastig. Ook linksback Zagaritis zakte verdedigend door het ijs. Ook in balbezit was het heel erg matig wat de Griek liet zien.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!